Mezinárodní strojírenské firmě HD Hyundai Infracore Europe přibyla skladová hala se špičkovou síťovou infrastrukturou

Network
Výroba

„Chtěl bych společnosti Soitron poděkovat za skvělou profesionální a hlavně úspěšnou spolupráci v rámci projektu v Belgii ve městě Boom. V dané lokalitě máme nový sklad, ve kterém bylo nutno provést mnoho různých prací, mezi které patřilo zavedení a zprovoznění interní sítě, návrh infrastruktury či dodávka hardwaru. Komunikace se Soitron IT odborníky byla profesionální, rychlá a přátelská. Celý projekt měli dobře promyšlený a připravený. Veškerou požadovanou práci úspěšně dokončili a byli ochotni pomoci i s věcmi nad rámec jejich povinností, čehož si velmi vážím.“ 

Milan Paták, IT Operation Specialist 

Výchozí situace

Evropská pobočka HD Hyundai Infracore Europe s.r.o. zastřešovala výstavbu nové skladové haly v Belgii ve městě Boom. V rámci projektu hledala spolehlivého IT partnera na dodání síťové infrastruktury. Ve výběrovém řízení se nám podařilo uspět, díky čemuž jsme pomohli vybudovat halu na „zelené louce“. Zákazníkovi jsme poskytli naše technologické i konzultační služby.

Průběh projektu

Na začátku projektu jsme vypracovali design a návrh síťové infrastruktury. Jelikož máme bohaté zkušenosti s obdobnými projekty, uměli jsme zákazníkovi doporučit nejoptimálnější instalování switchů, přístupových bodů (AP) či kabeláže. Instalační plán zahrnoval velmi podrobný popis rozmístění komponentů v hale o velikosti přibližně 25 000 metrů čtverečních.

Pro co nejlepší pokrytí Wi-Fi signálu jsme navrhli ve skladových prostorech nainstalovat AP se směrovými anténami, které se využívají pro specifické účely pokrytí úzkých prostor mezi vysokými regály. Standardní AP jsme doporučili do otevřených prostor, jako jsou kanceláře. Stejně zodpovědně jsme postupovali i při výběru switchů, které pokryly 2 serverovny a celý sklad.

Integrovali jsme i jejich automatizovaný skladový systém Kardex Shuttle do skladových prostor přes síťovou infrastrukturu. Vypracovali jsme také IP plán a segmentaci sítě dle požadavků zákazníka. Zákazníkovi jsme dodali nejen infrastrukturu, ale také koncová zařízení. Skladovou halu jsme vybavili čtečkami čárových kódů a kanceláře zase notebooky.

V rámci tohoto mezinárodního projektu jsme spolupracovali i s dalšími subdodavateli. Komunikovali jsme s belgickou kabelážní firmou, s telekomunikační společností AT&T jako dodavatelem MPLS služby. V rámci konzultací jsme zákazníkovi pomohli také s výběrem řešení od internetového poskytovatele v Belgii.

Výsledky a přínosy

návrh spolehlivé síťové infrastruktury

pomoc při vybudování nové skladové haly

dodání vhodného hardwaru

poskytnutí technologických a konzultačních služeb

Profil zákazníka

Společnost HD Hyundai Infracore Europe s.r.o. je součástí globální strojírenské značky HD Hyundai Infracore. Mateřská společnost sídlí v Koreji. Za mnoho let svého působení si vybudovala silnou pozici ve všech obchodních oblastech, ve kterých se specializuje. Jde například o výrobu stavebních zařízení, motorů, příslušenství či užitkových zařízení. Tato mezinárodní společnost má síť poboček a skladů po celém světě.

Použité technologie

Cisco technologie, server HPE, čtečky čárových kódů Zebra, notebooky Dell